Ilgą laiką namų savininkai bei nekilnojamo turto vystytojai laikė prabanga pirkti ir įrengti namui skirtą keltuvą. Kai kuriais atvejais manoma, kad tai būtina ir dėl medicininių priežasčių. Tačiau, kaip dauguma žmonių pradeda suprasti, namų keltuvas ar liftas turi savo privalumų. Jei galvojate apie namų keltuvo įrengimą, bet nesate tikri, čia yra keletas privalumų, kuriuos galite gauti ir kurie gali padėti priimti teisingą sprendimą.

 Sutaupo vietos

Jei ketinate įrengti liftą namuose prieš pradėdami kurti savo namus, tai bus ne tik puikus namų papildymas, bet ir sutaupys vietos, suteikdamas daugiau erdvės aplink namą. Palyginti su laiptais, namų liftas užima mažiau vietos. Negana to, namų liftas gali būti montuojamas lauke ir turėti įėjimo duris namo viduje. Dėl vietos taupymo namų liftas gali pakeisti jūsų dizainą ir suteikti daugiau erdvės, lyginant su laiptais.

 Padidintas prieinamumas

Buitinio lifto pridėjimas prie savo namų gali atnešti nuostabių privalumų, pavyzdžiui, padidinti pastato prieinamumo lygį. Tiems, kuriems dėl riboto judumo gali sunku lipti laiptais ar judėti tarp aukštų (tai daro įtaką pusei 65 metų ir vyresnių suaugusiųjų), namų lifto pasirinkimas gali būti labai elegantiškas sprendimas.

 Patobulinta sauga

Daugeliui žmonių laiptai gali būti itin pavojingi ir sunkūs, tačiau įsirengę namų keltuvą pagerinsite savo namų saugumą. Lipamas laiptais gali sukelti daugybę nelaimingų atsitikimų, įskaitant suklupimus ir kritimus, smūgius ir įbrėžimus, ypač vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms. Jei norite padidinti savo namų saugumą, o galbūt su jumis gyvena maži vaikai ar vyresnio amžiaus giminaičiai, lifto įrengimas gali pašalinti nelaimingų atsitikimų riziką ir užtikrinti saugų keliavimo tarp aukštų būdą.

Jūsų namų ateities patikrinimas

Šiuo metu galite manyti, kad liftas jums nereikalingas, tačiau, jei nuspręsite jį įrengti, jūs ruošiate savo namus ateičiai. Situacijų ir aplinkybių gali atsirasti bet kuriuo metu, ypač senstant, todėl pasiruošimas ateičiai gali būti gudrus žingsnis. Šiandien savo namuose pastatę liftą, jums nereikės jaudintis, kad senstant negalėsite naudotis savo laiptais. Kam laukti, kol sunkiai lipsi laiptais? Sudėkite viską į savo vietas dabar, mėgaukitės prabanga ir stiliumi, kuriuos suteikia namų keltuvai, ir būkite ramūs, kai žinosite, kad jūsų ateitis yra pasirūpinta.

Turto vertė

Nesvarbu, ar neketinate likti savo namuose amžinai, jei namuose įrengsite liftą, tai yra protingas žingsnis ateičiai. Kelių aukštų namai, kuriuose įrengtas liftas, o ne tik laiptai, dažnai parduoda aukštesnes kainas. Jie ne tik padidina jūsų namo kainą, bet ir leidžia išplėsti potencialių pirkėjų ratą, o dabar esate perspektyvus pasirinkimas tiems, kurie turi judėjimo problemų.

Funkcionalumas

Namų liftas ar keltuvas nėra tik dar vienas dalykas, kurį turėsite savo namuose, kuris be jokios naudos renka dulkes. Iš tikrųjų tai yra funkcinė savybė, kuri gali labai pakeisti jūsų namus ir padaryti gyvenimą daug paprastesnį. Pavyzdžiui, tai labai palengvina lipimą aukštyn ir žemyn laiptais. Taip pat išvengsite problemų, susijusių su sunkių ir didelių gabaritų daiktų nešimu, kurie iš tikrųjų gali būti pavojingi.

Jei turite riboto judumo šeimos narį, įrengę namų keltuvą jiems bus lengviau mėgautis visais namo privalumais. Kadangi keltuvu naudotis nėra sunku, jį galima įrengti net vienam gyvenančiam senyvo amžiaus žmogui.

 

Categories: Blogas